Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

Saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda

Bodrum | Haber | News

Bodrum
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

 

Muğla ilçe haberleri



48 Haber Ajansıı (GHA) - 30.07.2024 - Saldırıya uğrayan doktor yoğun bakımda

Bodrum, Ortakent Mahallesinde hasta ve yakını ile doktor arasında çıkan kavgada aile hekiminin kalbi durdu.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre yüksek ateş şikayetiyle Ortakent Mahallesi 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi'ne (ASM) gelen 55 yaşındaki E.S. ve beraberindeki 48 yaiındaki kardeşi Ö.S.A. ile doktor Mustafa Hürkal Tezvar arasında tartışma çıktı.

İddialara göre Doktor Mustafa Hürkal Tezvar hastaya ve yakınına, tam teşekküllü bir hastaneye gitmeleri gerektiğini söyledi. Ancak iddialara göre ASM'ye misafir girişi yaptırdıktan sonra doktorun odasına giren E.S. hastaneye gitmek istemedi ve tedavisinin ASM'de yapılmasını istedi.

Doktor Mustafa Hürkal Tezvar ile hasta E.S. arasında yaşanan sözlü tartışma kısa sürede fiziki müdahalenin de bulunduğu kavgaya dönüştü. ASM'de bulunan hastalar, hasta yakınları ve ASM çalışanları odaya girerek doktor ve hastayı ayırdı.

doktor Mustafa Hürkal Tezvar

Doktor Mustafa Hürkal Tezvar, arşiv - 48 Haber Ajansı

Ancak fenalaşan Dr. Mustafa Hürkal Tezvar kendisinden geçti. Kalbinin durduğu anlaşılan doktor Mustafa Hürkal Tezvar'a ilk müdahaleyi diğer sağlık çalışanları yaparken ASM'ye ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Dakikalarca kalp masajı yapılan doktor Mustafa Hürkal Tezvar'ın kalbi yeniden çalıştırıldı ve bölgedeki özel bir hastaneye nakledildi.

Hastanede tedavisi devam eden Doktor Mustafa Hürkal Tezvar’ın hayati tehlikesinin bulunduğu ve durumunun kritik olduğu öğrenildi.

Polis E.S. ve kardeşi Ö.S.A.’yı gözaltına alarak, Yalıkavak Polis Merkezi Amirliği'ne götürdü. Savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Ortakent Mahallesi 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi

Ortakent Mahallesi 12 No’lu Aile Sağlık Merkezi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Basın açıklaması ve eylem

Bu arada ASM'lerde çalışan 1.Basamak hekimler adına yapılan açıklamada 30 Temmuz 2024 Salı günü için saat 12:00'de Ortakent ASM önünde basın açıklaması yapılacağı duyuruldu. Şiddeti protesto adına hekimlerin iş bırakacağı da duyuruldu.

Muğla aile hekimleri

TAGS;

Bodrum news

Bodrum sıcak haber

Bodrum Haberleri