Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

"Belediyenin tüm gayrimenkulleri hacizli"

Bodrum | Haber | News

Bodrum
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

 

Muğla ilçe haberleri



48 Haber Ajansıı (GHA) - 03.09.2024 - "Belediyenin tüm gayrimenkulleri hacizli"

Bu sözler taşınmazlarını satılığa çıkartmak için halktan yetki isteyen bir belediyenin başkanına ait. Üstelik o başkan mali durum için, "yaklaşan felaket" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci Bodrum'da görev yapan yerel medya sorumlularıyla bir araya geldi. Sorulan sorulara lafı dolandırmadani politika yapmadan; "açık" ve "net" yanıtlar veren Mandalinci'nin açıklamaları, "tatil cenneti Bodrum"un belediyesinin içine düştüğü ekonomik durumu da çok net ortaya çıkarttı. Bodrum Belediyesi'nin içinde bulunduğu durum bizzat Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından, "Yaklaşan felaket" olarak tanımlandı.

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024-4

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024

Toplantıya Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yıldızhan, Belediye A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Akbaş, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Şimşek, ilgili birim müdürleri de katıldı.

"11 mülk satışı için izin"

Bodrum Belediyesi'nin mülk satışıyla ilgili bir soru üzerine Mandalinci'nin yaptığı açıklamalardan Bodrum Belediyesi'nin aslında tüm taşınmazlarının hacizli, ödeme gücü kalmamış, borç ve faiz kıskacı ile milyarlarca liralık devasa bir eleman maaş bilançosuyla karşı karşıya olduğu da ortaya çıktı.

Bu borç batağına karşılık olarak Muğla Vergi Dairesi'nin ve SGK'nın ayrı ayrı belediye ile görüşüp "arsa" ve "mülk" talep ettiklerini anlatan Mandalinci borçların artık yapılandırlamadığını, ödenemez hale geldiğini belirtip, "eninde sonunda kapımıza dayanacaklar" dedi.

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024-2

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024

İlgili bölümün tam deşifresi aşağıda

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin Bodrum Belediyesi'nin SGK ve vergi borçları konusunda yaptığı açıklamaların bire bir deşifresi hiç yorumsuz aşağıda;

"Şöyle, bundan yaklaşık 1 ay önce vergi dairesi Muğla il müdürü Muğla'ya davet etti. Muğla'ya gittik. Vergi borcumuzun artık 500 milyon olduğunu. 250 milyonun yapılandırmada, 250 milyonuna ise yapılandırma yapılamadığını, hiç bir şekilde ödeme yapamadığımız için yapılandırma yapılmadığını ve o takvimle yani bir birbuçuk ay önce aylık faizimin 40 milyonun üzerinde olduğunu söyledi. Aylık 40 milyon faiz şöyle tabii, bir sonraki ay bu faiz, 50, 60 olarak gidecek. Biz hiç bir şekilde yapılandırma yapamıyoruz. Ödeme yapamıyoruz çünkü insanlara.

Ve onları söylediği şu oldu. Bize mülk verin. Mülkünüzle beraber bir trampa yoluna gidelim. Ya da biz bir arsa verin biz oraya bir vergi dairesi yapaılım. Bodrum'da vergi dairesi binası arayışımız var. Bunu yapmak için de sizden mülk istiyoruz dediler. Biz döndük dedik ki, 'şu anda arayışımız sürüyor, kaynak yaratmakta. Ancak bir çekileceğiz, bakacağız.'

Daha sonrasında SGK müdürümüz ziyarette bulundu. İlçe müdürümüzle beraber. SGK'ya borcumuzda Gıda A.Ş. şirketiyle beraber 9 milyonun üzerinde bir borcumuz var şu anda. Ve bu borç... Ayliık, dediğim gibi, personelk maaşlar... 63 milyon cari yazıyoruz şu an, personel maaşlar. Sadece belediye tarafından söylüyorum. Gıda A.Ş. tarafı 8-9 milyonluk bir carisi yazıyor her ay. Bu maaşlar üzerinden. Tabi bunların faizi var. Artık oraya da hiç bir şekilde yapılandırma yapamıyoruz. Ve onların söylediği, Ankara!dan bize yazı geldiğinde Muğla ilina baktığımızda direkt kırmızı ışık yanan bir belediye var o da Bodrum Belediyesi. Artık borcunu hiç bir şekilde bize taksit yapamayan ya da çeviremeyen bir belediye olarak. Ve onların keskin ve net bir şekilde söylediği, 'biz de artık arsayı bağışlamak suretiyle bir şekilde o borçlarınızı tahsil edeceğiz. Etmemiz de gerekiyor. Çünkü böyle bir talimat aldık...'

Nitekim o açıklamadan bir hafta sonra Sayın Cumhurbaşkanı bu şelide belediye borçlaıyla ilgili, belediye borçlerının tahsiliyle alakalı açıklamalarda bulundu."

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024 3

Tamer Mandalinci basın toplantısı, 03-09-2024

"Tüm garyimenkuller hacizli"

"Biliyorsunuz ki belediyenin bin 800'ün üzerinde gayrimenkulu var. Ve bu bin 800 gayrimenkulun tamamı maalesefki haciz altında. Yani tamamı bir şekilde ipotekli. Yani şöyle söyleyeyim biz burada bir anlaşma yapmazsak, biz burada bir devir ya da tasarrufta bulunmazsak çok yakın bir tarihte devlet eliyle Bodrum Belediyesi'nin belki başkanlığına belki mülklerine satış yolu çok net gelecek. Yani bundan çok eminiz. Bundan kurtuluş yok.

Biz bu sorunu gördüğümüz için Ekim ayında Belediye Meclsimizden Bodrum halkımızdan, evet tabii ki çok ciddi bir konu. Çok ciddi bir karar... Bu mallar kimsenin babasının malı değil. Bu tamamen Bodrum halkının malı. Geçmiş yıllardan beri belediye başkanlarımızın artırarak getirdiği mallar. Ama arkadaşlar, bir şekilde de bir şirkette diyeyim; bu Bodrum Belediyesi değil bir holding sonuçta. Böyle bakıyorum ben bu işe...

Gelir gider kalemlerinizde bozulma yaşandığında, artık borçlarınızı çevirememe durumuna geldiğiniz ön görüldüğünde, şu anda biz maaşlarımızı ödemek için gerçekten kırk takla atıyoruz. Yani bu çok ciddi. Söylemekte hiç bir beis yok. Ayın 13'ünde maaşlarımızı yatırıyoruz, saat 5'te. Saat 4'te maaşlarımızı tamamlayabiliyoruz. Şimdi bne belediye personelinin maaşlarını ödeyemezsem, onları motive edemezsem, onların maaşında gecikme yaşarsam doğru bir hizmetten de söz edemeyiz."

"Yaklaşan felaket..."

"Meclite, 11 parselle alakalı bir yatki isteyeceğiz Bodrum'dan. Bu yetki şöyle yanlış anlaşılmasın lütfen, 11 parselde yetki istedik ve bu yetkiyle beraber biz bu 11 parselin 11'ini de satacağız anlamına gelmiyor. Biz sadece felaket geldikten sonra ah, vah etmek yerine yaklaşan felaketi görüp ona göre önlem almaya çalışıyoruz şu anda."

Belediye Meclsi gündemine girdi

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'nin "11 taşınmazın satışı için yetki isteyeceğiz" dediği konu 5 Eylül 2024 Perşembe günü yapılacak Bodrum belediyesi Eylül ayı olağan toplantısının gündemine alındı. O madde aşağıda;

"9 - İlçemiz Gökçebel Mahallesi 757 ada 1 parsel, 577 ada 145 parsel, 577 ada 146 parsel, 577 ada 147 parsel, 577 ada 150 parsel, 577 ada 151 parsel, 577 ada 152 parsel, 577 ada 153 parsel, 577 ada 154 parsel, Gündoğan Mahallesi 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel, Yeniköy Mahallesi 1223 ada 2 parsel numaralı arsa niteliğindeki taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre satışının yapılması, Belediye Meclisi tarafından uygun görülmesi halinde Belediye Encümenine yetki verilmesi konularının, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 34/g maddeleri gereğince görüşülmesi."


Muğla aile hekimleri

TAGS;

Bodrum news

Bodrum sıcak haber

Bodrum Haberleri