Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır son durum

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 18.08.2024 - Kavaklıdere son durum - 18.08.2024 12:00

Kavaklıdere Yeşilköy ve Çavdır son durum ne? Bakan Yumaklı ve Başkan Mehmet Demir'den açıklamalar var... Ayrıntılar haberde...

3. gün geride kaldı. Aydın Bozdoğan'da başlayan yangın Kavaklıdere Yeşilköy'e sıçradı. Yangın hala devam ediyor ancak ekipler yangının önünü kesti ve ilçeye doğru ilerlemesi durduruldu.

VİDEO

18.08.2024 - TSI 02:00 - Kavaklıdere Yeşilköy

Yumaklı'dan açıklama

 

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı

Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, az önce yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

"5 uçak, 11 helikopterle 3 gündür süren yangına ve alevlere müdahale ediliyor. Orada çok güçlü rüzgar var. Bu bölgedeki yangının enerjisi düşürüldü. Kontrol altına alınıyor diyebileceğimiz yangınlardan bir tanesi. Umarım en kısa zamanda kontrol altına alındı diyebileceğiz."

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı 2

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı

Demir'den açıklama

Yangının Bozdoğan'a ilerlediği anda drumu anlayarak Yeşilköy'e hareket eden ve 3 gündür bölgeden ayrılmadan çalışan Kavaklıedere Belediye Başkanı Mehmet Demir sosyal medyadan dün gece yarısı bir paylaşım yaptı. Paylaşım şöyle;

"NE YAPTIK İSE OLMUYOR….YANGIN MAALESEF DEVAM EDİYOR…Yangının ikinci gününde Bozdoğan Sınırından Kavaklıdere Sınırlarımıza sıçrayarak YEŞİLKÖY ve ÇAVDIR Mahallerimize Tehdit eden Yangın devam ederken…Yangın Esnasında yangın bölgemize Ziyaret ederek çalışmalara destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN…Bakanımız Sayın Fatma Betül SAYAN…Valimiz Sayın İdris AKBIYIK…Milletvekillerimiz Sayın Kadem METE…Sayın Yakup OTGÖZ…Sayın Cumhur UZUN…MKYK Üyemiz Sayın Yelda Erol GÖKCAN…Ak Parti İl Başkanımız Sayın Gültekin AKÇA…MHP il başkanı Sayın Oğuz AKARFIRAT…İl tarım Müdürümüz Barış SAYLAK..Muğla Büyükşehir belediyemize..Kavaklıdere Belediye Çalışmarımıza.. Tüm işmakınalarını seferber ederek yangınla mücadeye büyük katkı sağlayan Bölgemiz MERMER SANAYİCİLERİMİZE ve Tüm Halkımıza teşekkür ediyorum…"

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı 4

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı

Dün neler oldu?

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı 1

Kavaklıdere Yeşilköy, Çavdır orman yangını - 48 Haber Ajansı

VIDEO

Kavaklıdere orman yangını / Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in paylaştığı video

Aydın Bozdoğan'da başlayan ve Kavaklıdere ilçesi ormanlarına sıçrayan yangın 2. gününde. Bir mahalle boşaltıldı. Gece görüşlü helikopterler devrede.

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine sıçrayan orman yangını, ikinci gününde Kavaklıdere ilçesi Yeşilköy Mahallesi'nde devam ediyor. Önlem olarak Yeşilköy'de yaşayanlar tahliye edildi.

Muğla Valiliği'nde İl Afet Acil Durum Merkezi Kavaklıdere'de devam eden orman yangınıyla mücadele çalışmalarını değerlendirmek ve koordinasyonu sağlamak amacıyla Vali Yardımcısı Murat Sarı başkanlığında toplandı.

Valilik orman yangını kriz masası 17 08 2024

Muğla Valiliği'nde İl Afet Acil Durum Merkezi toplantısı - 48 Haber Ajansı

Çok kuvvetli esen rüzgar nedeniyle önü alınamayan alevler ilerlemesini sürdürüyor. Havanın kararmasıyla birlikte havadan müdahalesi sona ererken, bu kez gece görüşlü helikopterler devreye girdi.

Yangına, yüzlerce OGM görevlisi, itfaiye görevlisi, belediye görevlileri, çevre halkı ve gönüllüler müdahale ederken ilçenin tüm mahallelerinden de bağda, bahçede, tarlada kullanılan çek çekli su depoları ve tankerleri de bölgeye su taşıyor.

Kavaklıdere orman yangını

Kavaklıdere orman yangını - 48 Haber Ajansı

Alevlerle mücadele için kara ekiplerinin yanı sıra gece görüşlü helikopterlerle müdahale sürerken, yanan alana İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderildi. İHA tarafından çekilen görüntülerde Aydın'dan Kavaklıdere'ye kadar olan alanda yanan yerin büyüklüğü de ortaya çıktı.

Belediye Başkanı Demir

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in erken davranıp önlem aldığı ve 2 gündür bölgeyi terk etmeden nöbet tuttuğu Yeşilköy'de yanan alanlara ve köylülerle, müdahale eden ekiplere çevreden de yardım yağıyor. An itibariyle yangını söndürmek için büyük çaba sarf ediliyor ancak rüzgarın da etkisiyle alevler ilerlemeye devam ediyor.

"Ne yaptıysak olmuyor"

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir sosyal medya hesabından, "ne yaptıysak olmuyor" başlıklı bir mesaj paylaştı. İşte o mesaj;

"NE YAPTIK İSE OLMUYOR….YANGIN MAALESEF DEVAM EDİYOR…Yangının ikinci gününde Bozdoğan Sınırından  Kavaklıdere Sınırlarımıza çıkartarak YEŞİLKÖY ve ÇAVDIR Mahallerimize Tehdit eden Yangın devam ederken…Yangın Esnasında yangın bölgemize Ziyaret ederek destek çalışmalara olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN…Bakanımız Sayın Fatma Betül SAYAN…Valimiz İdris AKBIYIK…Milletvekillerimiz Kadem METE…Yakup OTGÖZ…Cumhur UZUN…MKYK Üyemiz Yelda Erol GÖKCAN…Ak Parti İl Başkanımız Gültekin AKÇA…MHP il başkanı Oğuz AKARFIRAT…Muğla Büyükşehir belediyemize..Çalışmarımıza Tüm işmakınalarını seferber ederek büyük katkı sağlayan Bölgemiz MERMER SANAYİCİLERİMİZE ve Tüm Halkımıza teşekkür ediyorum…"

Bakandan açıklama 17 08 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı - 48 Haber Ajansı

İzmir'in ardından Muğla'ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Muğla Valiliği'nin ziyaret ettikten sonra Kavaklıdere yangınıyla ilgili ön bilgileri paylaştı.

 

Bodrum'da yangın

Bu arada bir haftada bir kaç kez tehlike atlatılan Bodrum da bu akşam Gölköy Mahallesi'nde orman yangını başladı. Bülent Ecevit Caddesi sırtlarındaki ormanlık alanda başlayan yangın hızlı müdahaleyle söndürüldü ancak yaklaşık 2 dönüm ormanlık alan da küle döndü.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News