Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

"Bakırcılığın kalbi"nin kitabı yazıldı

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 05.09.2024 - "Bakırcılığın kalbi"nin kitabı yazıldı

Türkiye'de "bakırcılığın" kalbi olan Kavaklıdere'de bakırcılığın kitabı yazıldı. Stratonikeia çalışmaları serisinin dokuzuncusu olan, "Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı. Detaylar haberde.

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı ekibi

"Kavaklıdere Bakırcılığı" adlı kitabı hazırlayan akademik kadro, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı'nın destekleriyle Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Osman Kunduracı, öğretim üyesi Dr. Nurcan Bahargülü, araştırma görevlisi Ali Can Özçelik'in hazırladığı ve Stratonikeia Çalışmaları serisinin dokuzuncu kitabı olarak yayınlanan "Kavaklıdere Bakırcılığı" adlı kitabın tanıtımı yapıldı.

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Detaylı ve titiz bir çalışmayla, araştırmalar sonucu ortaya çıkan, "Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabının tanıtımı Kavaklıdere ilçesi Bakırcılar Mahallesi, Bakırcılar çarşısında gerçekleştirildi. El zanaatkarlarının ustalık eserlerinden oluşan bakır sanatının tüm güçlüklere karşın yaşatıldığı Kavaklıdere aynı zamanda kalay ve işlemeli bakır ustalığını ürünlerinin de merkezlerinden.

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

İşte o merkezin çarşısında yer alan bakırcı esnaflarının iş yerleri önünde "Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabının tanıtımı yapıldı. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen kitap tanıtımı etkinliğine bakırcılık sanatının gerçek ustalarının yanı sıra Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, kitabın hazırlıyacılarından akademisyen Prof. Dr. Osman Kunduracı, Pamukkale Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bilal Söğüt, Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve aynı zamanda bakırcı esnafı Ümit Alper, AK Parti Muğla il Başkanı Gültekin Akça, AK Parti Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi ve Kavaklıdereli iş insanı İsa Gün, AK Parti Kavaklıdere İlçe başkan Vekili Suat Doğramacı katıldı. AK Parti Kavaklıdere İlçe Başkanı Volkan Alpözen babasının vefatı nedeniyle etkinlikte bulunamadı.

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı 2

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir etkinlikle ilgili şu görüşleri paylaştı;

"Bir Kültür Hizmetimiz Olan..KAVAKLIDERE BAKIRCILIĞI Kitabımızın tanıtım toplantısını Ak Parti Muğla Milletvekilimiz Sayın Kadem METE…Kaymakamımız Sayın Çiğdem DEDE…Ak Parti Muğla il başkanımız Sayın Gültekin AKÇA…Prof Dr Osman KUNDURACI…Prof Dr Bilal SÖĞÜT…Ak Parti İlçe başkan Vekilimiz Suat DOĞRAMACI..Meclis Üyelerimiz…Muhtarlarımız…STK Başkanlarımız…Bakırcı Esnaflarımızın Katımlarıyla gerçekleştirdik…"

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir

Mehmet Demir'e teşekkür

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir daha önce de Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) çalışması olan ve dijital ortamdan ücretsiz temin edilebilen, "Bakırın ustalıkla buluşması. Kavaklıdere Bakırcılığı" çalışmasına destek verdiği için o çalışmada da teşekküre layık görülmüştü. Merak edenler için PDF formatında 20 sayfadan oluşan "Bakırın ustalıkla buluşması. Kavaklıdere Bakırcılığı" araştırmasının bağlantı adresi aşağıda.

https://www.kalkinmakutuphanesi.gov.tr/assets/upload/dosyalar/kavaklidere-bakirciligi.pdf

 

Önemli not;

"Bakırın ustalıkla buluşması. Kavaklıdere Bakırcılığı" dijital ortamda yayınlanmış 20 sayfadan oluşan PDF formatında bir araştırma çalışmasıdır. Yukarıdaki haberde bahse konu olan ve tanıtımı yapılan, "Kavaklıdere Bakırcılığı" isimli eser ise, "Stratonikeia Çalışmaları" serisinin dokuzuncu kitabı olarak yayınlanmıştır. (Kaynak: Selçuk Üniversitesi - https://www.selcuk.edu.tr/Birim/Bolum/edebiyat-sanat_tarihi/15010/Press/duyurular/yayin-duyurusu/24072)

"Kavaklıdere Bakırcılığı" adlı kitaba ulaşmak isteyenler Kavaklıdere Belediyesi'nden ya da Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü'nden bilgi alabilirler.

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede

Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve aynı zamanda bakırcı esnafı Ümit Alper

Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ümit Alper

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı 4

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı 7

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

"Kavaklıdere Bakırcılığı" kitabı tanıtıldı

Kavaklıdere Kaymakamı Çiğdem Dede, Prof. Dr. Osman Kunduracı, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News