Muğla siyaset haberleri
HABER

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti

Muğla | Haber | News

MUĞLA SİYASET HABERLERİ

Dolgu değil doğru haber...

SEÇİM 2024 - SONUÇLAR İÇİN GÖRSELLERE TIKLAYIN

48 Haber Ajansı (GHA) - 05.08.2024 - CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti

CHP'de Kadın Kolları Genel Başkanı değişti. PM'de de olağanüstü Kurultay (Tüzük) kararı alındı.

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda başkanlığa CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya seçildi. Kaya ezici bir oy oranı ile başkanlığı Aylin Nazlıaka'dan devraldı. 662 delegenin oy kullandığı seçimde sandıklardan Asu Kaya'ya 477, Aylin Nazlıaka'ya da 139 oy çıktı. 10 oy geçersiz sayıldı.

CHP 15'inci Olağan Kadın Kolları Kurultayı, "Eşitlik ve Adalet" temasıyla Ankara ATO Congresium'da yapıldı. Kurultay sırasında eğitimci Birsen Bayar, Anadolu Kadın Hareketi Derneği Başkanı Birsen Temir Saraç ve CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, Aylin Nazlıaka lehine adaylıktan çekilmişti.

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti, Aylin Nazlı Aka adaylık açıklaması

Mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka kurultay öncesi genel merkez önünde düzenlediği toplantıda adaylığını ilan ederek, "Siyasete adım attığım o ilk günden beri şuna inandım, şuna inanıyourm: Kurucu Genel Başkanımız, Ebedi Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği gibi, ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ Yalnız bir tek şeye ihtiyacımız var: Çalışkan olmak, çalışmak. Haklarımız, geleceğimiz, ülkemiz, Cumhuriyet, halk, adalet için çalışmak. Bizim yolumuz yorulana kadar değil, dinlenmek için değil; başarmak, kazanmak için çalışmak" demişti.

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti 1

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti

Yeni yönetim

Asu Kaya’nın merkez yönetim kurulu asil listesinde yer alan isimler şunlar:

Asu Kaya
Armağan Akyüz
Hürmüz Avcu
Pelin Ceylan
Derya Durnabaş
Ülkü Ece
Gönül Kaya
Ceyda Kaymak
Fatma Gönül Kotabaş
Hazal Mintaş
Rahşan Nazlıoğlu
Çağla Özgür
Fatma Özgür
Selma Sunduroğlu
Cemile Şevran
Hatize Us
Sevim Yalınkılıç
Naciye Yapark
Damla Yılmaz
Ece Zeybek
Serpil Zülfikaroğlu

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti 3

CHP'de Kadın Kolları başkanı değişti

Özelden kutlama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimi kazanan Asu Kaya'yı X üzerinden yaptığı paylaşımla tebrik etti. Özel'in paylaşımı şöyle:

"Kadın Kolları Kurultayımızda Genel Başkanlığa seçilen Osmaniye Milletvekilimiz Asu Kaya'yı ve Yönetim Kurulu'nu tebrik ediyor, 4 yıl boyunca bu görevi yürüten Aylin Nazlıaka'ya ve ekibine görev süresi boyunca yaptıkları katkılar nedeniyle teşekkür ediyorum."

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya

VİDEO

Kurultay toplanacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde (PM), tüzük değişikliği gündemiyle 6-9 Eylül tarihlerinde parti kurultayının yapılması kararı oybirliğiyle alındı.

Edinilen bilgiye göre; toplantıda oy birliğiyle tüzük değişikliği yapılması ve partinin seçim beyannamesi de olacak yeni programının çalışılması için olağanüstü tüzük kurultayı kararı alındı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı partinin kuruluşu kabul ettiği Sivas Kongresi’nin yıldönümünde, 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Bu kapsamda CHP PM, Sivas Kongresi’nin 105’inci yıldönümünde toplanacak, Meclis Grubu ve İl Başkanları da bu toplantıya katılacak. Kurultay ise resmen 6 Eylül’de başlayacak ve 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, sürecin nasıl işleyeceğine dair bir paylaşım yaptı.

Deniz Yücel şunları yazdı:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz İl Başkanları toplantısı, Parti Meclisi toplantısı ve MYK toplantımızda karar altına alınan kurultay süreci aşağıdaki şekildedir:

Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda 4 - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayımızın” kararını aldık.

Kurultayımız 4 Eylül günü Sivas’ta yapılacak sembolik açılışla başlayacak, 5 Eylül günü Tüzük Komisyonumuz son toplantısını yapacak.

6 Eylül günü tüzük değişikliğimizi gerçekleştireceğiz.

7 ve 8 Eylül tarihlerinde yerli ve yabancı çok sayıda siyasetçi, akademisyen konuğun da zenginleştireceği gündemlerle Program değişikliğinin ilk adımlarını atacağız.

7- 8 Eylül tarihlerinde başlayacak olan program değişikliği çalışmaları Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar programının yazıldığı bir süreci içerecek. 9 Eylüldeki kapanışımızdan sonra bir sonraki buluşma, hazırlanacak olan programın, kurultayımız tarafından onaylanarak resmileşmesini sağlayacağımız program kurultayı olacak, bunun için de yaklaşık altı aylık bir süre öngörüyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur"

İşte o paylaşım;

 


Muğla Aile Hekimleri
TAG

CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya

Muğla politika haberleri