Yaşam haberleri; Yaşam haber 1
HABER

Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı

Yaşam | Haber | News

Yaşam
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 14.09.2024 -Ayşenur son yolculuğuna uğurlandı

Batı Şeria'da hedef gözetilerek katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi babaocağı Aydın Didim'de toprağa verildi.

Yaşadığı ABD'den 21 gün önce Aydın'ın Didim ilçesindeki baba ocağına gelen ve akrabalarını ziyaret ettikten sonra Filistin halklarına destek için Batı Şeria'ya giden 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül 2024 tarihinde Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta beldesindeki Cebel Ebu Sabih'te İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurularak öldürülmüştü.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi 1

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, İzmir, arşiv - 48 Haber Ajansı

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, dün Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla saat 08.30'da Bakü'den İstanbul'a getirildi. Eygi için İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde tören düzenlendi. Eygi'nin cenazesi daha sonra , Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla İstanbul'dan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na nakledildi.

Eygi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu buradan tören alanına getirildi. Eygi'nin cenazesi polis mangası tarafından tören alanına taşıdı. İzmir İl Müftüsü Sinan Kazancı, dualar okudu. Cenaze, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna nakledildi. Yaklaşık 4.5 saat süren otopsi sonrası Ayşenur Ezgi Eygi'nin naaşı Aydın'a gönderildive burada Didim Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi 6

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi ( Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, sol başta) - 48 Haber Ajansı

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim ilçesi Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi parti genel başkanları, bakanlar, siyasi parti yöneticileri, yerel yöneticiler, Eygi'nin anne tarafından akrabalarının yaşadığı Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Demir, STK temsilcileri ziyaretlerde bulundu. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaretten sonra şunları söyledi;

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi 6

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi - 48 Haber Ajansı

"Mücadelesini unutmayacağız, unutturmayacağız ve inşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız. Hesabını bütün uluslararası mahkemelerde soracağız. Dün itibarıyla Adalet Bakanlığımız Adli Tıp Kurumumuz bütün otopsileri uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirmiştir. Doğrudan hedef alınarak ve direkt olarak sol kulağının arkasından kurşunla şehit edilmiştir. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geçen 7 Ekim'den bu yana yaşanan büyük dramı hep beraber izliyoruz. Her gün onlarca, yüzlerce Filistinli katlediliyor. Gazze'deki bu büyük insanlık ayıbına, insanlığın çok şükür büyük bir kısmı; vicdan ve insaf sahibi olanlar karşı çıkıyor. Siyonist İsrail ve iş birlikçisi Amerika ve arkasındaki bazı güçler maalesef bu katliamı, bu soykırımı destekliyorlar, teşvik ediyorlar ve bunun arkasında duruyorlar. Ayşenur kızımızın Amerikan vatandaşı olmasına rağmen çok güçlü bir şekilde Amerikan makamları tarafından bile hesabının sorulmamış olması dikkate şayandır. Biz bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Orada şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar mukaddesse, Ayşenur Ezgi'nin kanı da o kadar mukaddestir ve sonuna kadar takipçisi olacağız."

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi 5

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi - 48 Haber Ajansı

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi Didim Devlet Hastanesi'nden alınarak saat 12.00'de helallik alınması için baba evine getirildi, burada okunan dualar ve alınan helalliğin ardından Didim Merkez Camii'ne götürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile toplantısı sonrası bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Srebrenitsa'da katliam yapanlar nasıl yargı önünde hesap verdilerse Gazze'deki katliamın failleri de hesap vereceklerdir. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşlerimizle birlikte Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizin hesabını da mutlaka soracağız" dedi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi 3

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi - 48 Haber Ajansı

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Ayşenur Ezgi Eygi

Aydın, Didim

Yaşam Haberleri