Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 10.05.2024 - Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi

VİDEOLAR HABERİN SONUNDA

İstanbul’da özel bir okulda okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından tabancayla vurularak öldürülen eğitimci İbrahim Oktugan için Kavaklıdere'de onlarca öğretmenyürüyüş yaparak tepki gösterdi.

İstanbul Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi’nde bulunan bir okulun müdürü İbrahim Oktugan, 7 Mayıs 2024'te 5 ay önce okulla ilişği kesilen Irak uyruklu Y.K. tarafından odasında silahla vurularak öldürüldü. Yaşanan olayın ardından ülkenin dört bir yanındaki öğretmenler, Oktugan’ın ölümüne tepki gösterdi. Sendika üyesi olan ve olmayan onlarca öğretmen bugün Kavaklıdere Kaymakamlığı önünde toplanarak yürüyüş ve ardından kamuoyu açıklaması yaptı.

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi 2

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı

Kaymakamlık binası önünde tpoplanıp Turgut Özal BUlvarı boyunca yürüyen ve "Eğitinmde şiddete hayır" sloganları atan öğretmenler semt pazarının içinden geçip Kavaklıdere Belediye Başkanlığı binası önündeki alanda kanuoyu açıklaması okudular.

Farklı okullardan öğretmenlerin bölüm bölüm paylaşarak okudukları kamuoyu açıklamasında, "şiddeti kınamak için bir araya geldik" denildi. Öğretmenlerin ortak açıklaması özetle şöyle;

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı 3

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı

"Sendikalı, sendikasız tüm eğitim camiası olarak öğretmene yepılan şiddeti kınamak ve öğretmenin ne kadar değerli olduğunu anlatmak işin buradayız. Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek; şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacan bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz."

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı 4

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı

"Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim hizmetinin sunumundna kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cazei müeyyide getirilmesin, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyorve bekliyoruz. Burdan bir kez daha tüm topluma çağrıda bulunuyoruz; öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir görevdir."

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı 5

Kavaklıdere'de "Eğitimde şiddete hayır" eylemi - 48 Haber Ajansı

VİDEOLAR

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News