Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

Bu seneki fastival farklı olacak

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 07.08.2024 - Mehmet Demir kapı kapı dolaşıyor

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı'nın bu Yıl 30'sunu düzenleyeceği Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu sene farklı olacak. Nasıl gelinir? Neler yenilir? Neler olacak? HABERDE...

Ege'de ayrı bir öneme sahip olan yağlı pehlivan güreşleri büyük ilgi görüyor. Neredeyse Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleriyle yarışan organizasyonlar içinde Kavaklıdere Belediyesi bu sene başa güreşmek için çok çalışıyor.

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı'nca bu Yıl 30'sunu düzenlenecek Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri için Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir hem Muğla içinde hem de şehir şehir, kapı kapı dolaşıp ülkeyi yönetenleri, kamu görevlilerini, yerel yöneticileri, medya, sanat,turizm ve iş dünyasının temsilcilerini Kavaklıdere'deki festivale davet ediyor.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır) 1

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır)

Lara konseri

Her sene olduğu gibi bu yıl da yağlı pehlivan güreşlerinden bir gün önce halka açık ücretsiz konser düzenlenecek. Kavaklıdere Menteşe Yerküpe Yaylasında ünlü sarkıcı Lara sahneye çıkacak. 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 20:00'de Lara konseri başlayacak. Girişlerin ücretsiz olacağı konser Menteşe Mahallesi'nin oksijen deposu Yerküpe Yaylasında gerçekleşecek.

Lara konseri

Kavaklıdere Belediyesi Menteşe Halk Konseri - Sanatçı Lara

Yağlı güreşler

Kavaklıdere Belediye Başkanlığı'nın, Kavaklıdere Kaymakamlığı'nın himayelerinde bu Yıl 30'sunu düzenleyeceği Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri 11 Ağustos 2024 Pazar günü Kavaklıdere Menteşe Yerküpe Yaylasında er meydanında gerçekleştirilecek.

Vatandaşa katılımın ücretsiz olacağı 30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerine 663.'cü (2023 ve 2024) Kırkpınar Başpehlivanı Yusuf Can Zeybek ile birlikte Kırkpınar başpehlivanlarından Osman Aynur, Mehmet Yeşilyeşil, Cengizhan Şimşek de katılacak. 2024 yılı Menteşe Beşpınar Güreş Ağası İsmail Tekin ile siyaset, sanat, bürokrasi, spor, iş dünyasından da pek çok önemli isim er meydanındaki protokolde yerlerini alacaklar.

Profesyonel, amatör, çocuk, genç, yaşlı 400’den fazla pehlivanın katılımlarıyla düzenlenecek olan 30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri her sene gelenek ve göreneklerin yaşatılması anlamında da çok özel görsel bir şölene dönüşüyor.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri - 2024

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri - 2024

Bu sene farklı olacak

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in ev sahipliğinde, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Kültür Ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşecek 30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu sene farklı olacak. Farklı olmasının nedeni de Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in siyasi parti farkı gözetmeksizin ilçe ilçe, il il dolaşıp eski, yeni yöneticileri, siyasileri, iş insanları, sanatçılar ve medyayı festivale davet etmesi.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır) 2

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır)

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri ve halk konseri hakkında heyecanını gizlemeyerek, "çok çalıştık. Organizasyonların mükemmel olması için çok iyi hazırlandık. Hem Lara konseri hem de yağlı pehlivan güreşlerinin örnek olmasını istiyoruz. Tüm halkımız tamamen ücretsiz olan 2 etkinliğimize de davetlidir. Buyursunlar, gelsinler, misafirimiz olsunlar. Yaylalarımızı görsünler, ilçemizi tanısınlar, ata yadigarlarımızla tanışsınlar. Suyumuzu içsinler, aşımızı yesinler. Belediyecilik sadece, yol, kaldırım, park, bahçe, tesis yapmak değil. Kültür, sanat, sporda gelenek ve görenekleri yaşatmak da çok önemli yerel hizmetlerdir" dedi.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır) 4

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır)

Yerküpe Yaylası

Muğla'nın önemli destinasyonları arasında yer alan Menteşe Beşpınar Yerküpe Yaylası hem doğal güzelliği, havası, oksijeni, kaynak suları mağarasıyla yerli ve yabancı turistlerin gözde yerleri arasında. Festivale gelirken dilerseniz yanınızda getireceğiniz yemek vb. malzemeleri ücretsiz masalarda, çimenlerde, piknik için ayırılmış yerlerde tüketeblir, ailece keyifli saatler geçirebilirsiniz.

İsterseniz yaylada yer alan restoranlardan ücretini ödeyerek yararlanabilirsiniz. Restoranlarda etten ızgaraya, sıcak/soğuk içeceklerden meyve sebzeye kadar bol çeşitli menüler ücreti karşılığı yer alıyor.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır) 5

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır)

Nasıl gelinir?

Menteşe Beşpınar Yerküpe Yaylası'nda 10 Ağustos 2024 Cumartesi akşamı Lara konserini, 11 Ağustos 2024 Pazar günü de yağlı pehlivan güreşlerini izlemek için aracınızla Kavaklıdere ilçesinin Menteşe Mahallesine gelmeniz gerekiyor. Mahallenin ilk mesydanına gelince tabelaları takip ederek sola dönüp yaylaya ulaşabilirsiniz.

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır) 6

30. Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri (Görsel Yalçın Çakır)

Aracı olmayanlar için...

Toplu taşımayla gelmek isteyenler Muğla merkez Adliye karşısındaki duraktan ya da Yatağan merkez garajdan kalkan Kavaklıdere/Menteşe toplu taşıma araçlarına binerek Menteşe mahallesine gelebilirler. Oradan da keyifli bir yürüyüşle dilerlerse yayalaya yayan olarak ulaşabilirler.

Servis olacak mı?

Geçmiş yıllarda aracı olmayanlar için Menteşe mahallesi merkezinden Yerküpe Yaylası'na belediye tarafından servis konulmadı. Bu sene böyle bir hizmet olursa haber olarak yayınlayacağız.

Toplu taşıma saatleri için tıklayın;

https://www.gumuslukrehberi.com/gumusluk-dolmus-minibus-otobus-ulasim-ana-sayfa.html

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News