Kavaklıdere haberleri; Kavaklıdere haber 1
HABER

Kavaklıdere haberleri

Kavaklıdere | Haber | News

Kavaklıdere
HABER

Türkiye, Eygi için soruşturma başlattı

 

Kavaklıdere Belediye Haberleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 12.09.2024 - Türkiye, Eygi için soruşturma başlattı

Anne tarafı Menteşeli, baba tarafı Didimli olan, İsrail'de öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma başlatıldı. Cenaze de getiriliyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Batı Şeria'da işgale karşı katıldığı protestoda İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi katilleri için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç, Eygi'nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını belirterek, "Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir soruşturma başlatmış durumda" dedi.

 

İsrail'in öldürdüğü Eygi Kavaklıdereli haberini okumak isterseniz TIKLAYIN;

https://www.48haber.com.tr/TR/haber-kavaklidere-48.html

Ayşenur Ezgi Eygi pasaport

Ayşenur Ezgi Eygi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler (BM) Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü'nün derhal harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz" şeklinde konuştu.

BM İnsan Hakları Konseyi'nde ve devam eden soykırım davasında Ayşenur Ezgi Eygi'nin öldürülmesiyle ilgili hazırlanmasını istedikleri raporun da kullanılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirten bakan Tunç, Ezgi'nin cenazesiyle ilgili olarak da şunları söyledi;

Ayşenur Ezgi Eygi pasaport

Ayşenur Ezgi Eygi pasaport, arşiv - 48 Haber Ajansı

Cenazesi Didim'de defnedilecek

"Ayşenur Ezgi’nin naaşı önce İstanbul’a geldi, oradan İzmir’e ve sonrasında da ailesinin isteğiyle Didim’de defnedilecek."

-----------

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla ilçelerinden haberler

TAGS;

Kavaklıdere haberleri

Muğla

Kavaklıdere News