Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı

Bodrum | Haber | News

Muğla

 

Muğla ilçe haberleri


48 Haber Ajansı (GHA) - 22.08.2024 - BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı

Bodrum Belediye Şehir Tiyatroları (BBŞT), sahnelere yeni yetenekler kazandırmak amacıyla geniş kapsamlı oyuncu seçmesi düzenledi. VİDEOLU HABER...

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncu seçmeleri, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu, Devlet Opera ve Balesi Bale Sanatçısı Serap Aksoy, Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Üstüner ve Bodrum Kent Orkestrası Şefi Adil Sevencan’ın jüri üyeliğinde gerçekleşti.

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024 2

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) yeni yetenekleri sahnelere kazandırmak için oyuncu seçmeleri düzenldedi. Konservatuvar mezunu oyuncu adayları becerilerini canlı olarak jüri önünde sahneye taşıdı. Oyuncu adayları tarafından sergilenen sahne performansları, monologlar ve doğaçlama çalışmaları, jüri üyeleri tarafından takip edilerek seçmelerde kararlar verildi.

VIDEO

19 ve 20 Ağustos 2024 tarihlerinde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde yapılan oyuncu seçmeleri, konservatuvar oyunculuk bölümü mezunu her yaştan oyuncuya kapılarını açtı. Seçmelerde tiyatro sanatına gönül veren 15 yetenek, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları ailesine katıldı.

10 asil, 5 yedek olmak üzere toplam on beş oyuncu, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrolarında yer almaya hak kazandı. Oyunculuk seçme sınavını kazanan oyuncuları isimleri aşağıda (isim sırasına göre);

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024 3

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024

Asil listeye giren oyuncular;

Ahmet Umut Doğan
Ayşegül Karademir
Cansu Tekoluk Çağatay
Evren Canbulat
Gül Yalçınkaya
Kemal Sülo
Manolya Elmasri
Mehmet Talha Karabaş
M. Çayan Karataş
Serkan Atar

Yedek listeye giren oyuncular;

Berker Mehmet Korkmaz
Furkan Serdar
Öyküm Ayal
Özlem Dila Hür
Sıla Çelik

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu ise “Kulisinde sevgi olmayan tiyatronun sahnesinde sanat olmaz” bakış açısıyla yola çıkıldığını söyledi. Zakoğlu, "Birbirinden değerli on beş ismi çok kıymetli jüri üyeleri ile değerlendirip kentimize ve ulusal tiyatromuza kazandırdık. Çok yakında açıklanacak repertuarımız ile 1 Ekim’de ‘Perde’ demeye can atıyoruz" dedi.

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024 4

BBŞT oyuncu seçmeleri yapıldı, Ağustos 2024

Perde 1 Ekim'de açılacak

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları 2024-2025 sezonunda birbirinden farklı dört oyunuyla dönüşümlü olarak haftanın dört akşamı Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi ve Herodot Kültür Merkezinde seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun repertuarının açıklanması ve bilet satışları 27 Ağustos Salı günü yapılacak olup ilk perde 1 Ekim haftasında açılacak.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci yapılan çalışma ile ilgili şunları söyledi:

Dekorundan ışığına, kostümünden müziğine, sahne önü ve arkasında görevli çalışanları ve kıymetli tiyatro sanatçılarımızla var ettiğimiz Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, sanatseverleri selamlamak için hazırlıklarına devam ediyor. Bu kapsamda Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları, sahnesine yeni bir soluk getirecek çalışmalar yapıyor. En son birbirinden yetenekli yeni oyuncularımızı seçtik. Yapılan çalışmayla sahne sanatlarına olan ilginin daha da artacağı kanısındayız. Hayatımızın her alanında olmasını arzu ettiğimiz sanatın her zaman yaşamasını diliyoruz. Bodrum’da tiyatrolu günler hiç bitmesin, perdemiz hiç kapanmasın!


TAGS;

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları

Muğla Kültür Sanat haberleri

Muğla haberleri