Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

BKK'den çok sert Zakoğlu açıklaması

Bodrum | Haber | News

Muğla

 

Muğla ilçe haberleri


48 Haber Ajansı (GHA) - 21.09.2024 - BKK'den çok sert Zakoğlu açıklaması / Very harsh statement from BKK about Zakoğlu

BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu'nun açıklamalarına BKK'den çok sert yanıt geldi. BKK'nın, Zakoğlu'na yanıtı haberde.

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne getirilen Metin Zakoğlu ile Bodrum Belediyesi Belediye Başkan Vekili ve Genel Koordinatörü Emel Çakaloğlu, 16 Eylül 2024 günü bir basın toplantısı düzenledi. Aslında belediye tiyatrosunun yeni sezonunun tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya Zakoğlu'nun sözleri damga vurdu.

Metin Zakoğlu'ndan açıklamalar 2

Metin Zakoğlu'ndan açıklamalar - 48 Haber Ajansı

"Silkelerim..."

Zakoğlu, belediye yönetimi, oyuncular, tiyatronun önceki yönetimi hakkında öyle sözler söyledi ki tepkiler ardı ardına geldi. 48 Haber Ajansı olarak bizim de haber yaptığımız konuşmalarında Zakoğlu, "Bodrum Belediyesi'nde gerektiği zaman başkanımız da dahil olmak üzere siklelemeyi bilirim. 'Burada size ihtiyacımız var' derim. Yardımımıza koşarlarsa kendi kurumlarıdır, o kurum yücelir. Koşmazlarsa çıkar karşınıza, 'Bodrum Belediyesi bize destek olmuyor, isteklerimizi yerine getirmiyor deriz' " dedi.

Metin Zakoğlu'ndan açıklamalar 4

Metin Zakoğlu'ndan açıklamalar - 48 Haber Ajansı

48 Haber Ajansı'nın "başkanımız da dahil olmak üzere siklelemeyi bilirim" sözlerini manşetne taşıdığı açıklamalar üzerine Zakoğlu yanıt niteliğinde bir açıklama yayınlayarak tamamı kendisine ait sözlerden dolayı önce web sitemizi ve medyayı suçladı ardından da Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'den özür diledi.

BKK'dan çok sert açıklama

Bodrum Kent Konseyi (BKK) tüm bu gelişmelerden hemen sonra bugün Bodrum Kent Konseyi Başkanı Av. İzzet Kayahanlı adına bir açıklama yayınlayarak, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Metin Zakoğlu'na çok ağır bir yanıt verdi. BKK, Zakoğlu'na, "haddini bil..." dedi.

Bodrum yerel medya, Eylül 2024

Bodrum gazeteciler, Eylül 2024 - 48 Haber Ajansı

İşte o açıklama;

"Sayın Bodrum Kent Konseyi Bileşenleri ve Bodrumlular…

Son günlerde Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu özelinde yaşanan gelişmeleri Bodrum Kent Konseyi olarak yakından takip ediyoruz.
Kısa bir süre önce Bodrum Şehir Tiyatrosuna, Genel Sanat Yönetmeni olarak Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci tarafından ataması yapılan Metin Zakoğlu’na başarılar dilerken, bazı hususlara da dikkat çekmek istiyoruz.

Sayın Zakoğlu’nun ortaya koyduğu iş yapma usulü, performansı ve üslubu, BKK Yürütme Kurulu’nun erken olmasına rağmen kendini ifade etme gerekliliğini doğurdu.

Turizm özelliği her ne kadar önde olsa da Bodrum aynı zamanda bir kültür-sanat kentidir. BKK kurulduğu 2012 yılından bu yana, çatısı altında kültür-sanat dünyasıyla birçok çalışmaya imza attı.

Bodrum Şehir Tiyatrosu fikrinin ateşi de 2014 yılında kurulan BKK Kültür Sanat Meclisi’nde yakıldı. Bodrum Belediye Başkanlığı’na 2017 yılında verilen önergeyle de hayata geçti.

Kısacası BKK uzun yıllardır yazılan hikayeye yeni paragraflar ve sayfalar eklenmesine katkı sağlandı ve etkileşti. Bu uzun kültürel ve sanatsal süreç içerisinde bugün olanların, yarının yazılmış kısa bir paragrafı veya uzun sayfaları olacağı bilinciyle;

Kentin kültür-sanat sürecinin; emeğe, bilgiye, ekip çalışmasına ve çoğu zaman da gönüllük esasına dayalı iyi niyetli çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, ‘sanatın bir had bildirme değil haddini bilme hali olduğunu’ hatırlatmak istiyoruz.'

Kamuoyunun dikkatine saygıyla duyurulur.

Av. İzzet Kayahanlı
Bodrum Kent Konseyi Başkanı
"

BBK Zakoğlu açıklaması Eylül

BKK'dan Metin Zakoğlu açıklaması, Eylül 2024

TAGS;

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Muğla Kültür Sanat haberleri

Muğla haberleri