Muğla Genel haberleri; Muğla Genel haber 1
HABER

Çöl tozu, karada ve denizde fırtına uyarısı

Muğla Genel | Haber | News

Muğla Genel
HABER

Dolgu değil doğru haber

Yayıncı notu

48 Haber Ajansı ve ajans çatısı altında yayın yapan internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerdeki yazılı, sesli, video şeklindeki görüş, demeç, yorum ve açıklamalar kaynaklarına aittir. Görüş, demeç, yorum ve açıklamaları yayınlamamız; desteklediğimiz, onayladığımız, fikir birliği içinde olduğumuz ya da karşı olduğumuz anlamına gelmez.
Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 09.05.2024 - Çöl tozu, karada ve denizde fırtına uyarısı / Desert dust, storm warning on land and sea

Muğla ve Güney Ege dikkat... Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Çöl tozu, karada ve denizde fırtına uyarısı yayınladı. Nerelerde, ne zaman, haberde...

Çöl tozu uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın 10 Mayıs Cuma günü Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı çöl tozu etkisi altında kalacağını açıklandı.

Yapılan uyarıda, “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Bölgemizin yarın sabah saatlerinden itibaren (10.05.2024 Cuma) Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü etkili olması beklenen toz taşınımının gece saatlerinden sonra bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor. Toz taşınımının hafif ve zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması için meteorolojik değerlendirme yayınlanmıştır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırlayacağı hava tahmin raporlarının ve meteorolojik uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

Çöl tozu uyarısı, 09 Mayıs 2024

Çöl tozu uyarısı, 09 Mayıs 2024 - Görsel MGM

Denizde fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum Mersin Anamur arasındaki kalan denizlerde fırtına yaşanacağını açıklandı.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre denizlerimizde (Bodrum-Anamur) rüzgarın, yarın (10.05.2024 Cuma) öğle saatlerinde doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınayla birlikte başta balıkçılarımız ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Ege fırtına uyarısı, 09 Mayıs 2024

Ege fırtına uyarısı, 09 Mayıs 2024 - Görsel MGM

Güney Ege’de fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Güney Ege’de Cuma akşam saatlerine kadar fırtına bekleniyor.

Yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; yarın (10.05.2024 Cuma) öğle saatlerinden itibaren Muğla çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamleli 70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Information!

Publisher's note: Opinions, statements, comments and explanations in the form of written, audio and video in the news published on 48 News Agency and internet news sites broadcasting under the umbrella of the agency belong to their sources. We publish opinions, statements, comments and statements; It does not mean that we support, approve, agree or oppose it.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla hastaneleri

TAGS;

Muğla news

Muğla haberleri

Muğla Genel Haberleri