Muğla Genel haberleri; Muğla Genel haber 1
HABER

Özdağ'ın iddialarına valilikten yanıt geldi

Muğla Genel | Haber | News

Muğla Genel
HABER

Dolgu değil doğru haber

Yayıncı notu

48 Haber Ajansı ve ajans çatısı altında yayın yapan internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerdeki yazılı, sesli, video şeklindeki görüş, demeç, yorum ve açıklamalar kaynaklarına aittir. Görüş, demeç, yorum ve açıklamaları yayınlamamız; desteklediğimiz, onayladığımız, fikir birliği içinde olduğumuz ya da karşı olduğumuz anlamına gelmez.
Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 10.09.2024 - Özdağ'ın iddialarına valilikten yanıt geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Fethiye’de, "DEM/PKK çizgisindeki mafya halkı terörize ediyor" iddiasına Muğla Valiliği'nden yanıt geldi. Valilik Özdağ'ın adını anmadan bakın ne yanıt verdi?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 9 Eylül 2024 günü X hesabından yaptığı paylaşımda Fethiye'de yaşanan olaylar için bazı iddialarda bulunmuştu. Özdağ, "Muğla Fethiye’de DEM/PKK çizgisindeki mafya halkı terörize ediyor. Bu mafya baskısı bir kaç aydan buyana devam ediyor" iddiasını dile getirmişti.

Ümit Özdağ, Fethjiye iddiaları

Ümit Özdağ, Fethjiye iddiaları, arşiv - 48 Haber Ajansı

Muğla Valiliği kamuoyu açıklaması yayınlayarak sosyal medyada da paylaşılan ancak çıkış noktası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZdağ olan iddialara yanıt niteliğinde bilgiler paylaştı.

Muğla Valiliği açıklamasında olayların, "park meselesinden" kaynaklandığını belirtilerek, "Olayın, sosyal medyada iddia edildiği gibi siyasi, etnik ve ideolojik bir bağlantısının bulunmadığı, park yeri anlaşmazlığı sonucunda yaşanan bir tartışmadan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir" denildi.

Muğla Valiliği'nin açıklaması aşağıda;

"Basın Açıklaması

Fethiye Ölüdeniz’de iki grup arasında çıkan kavga konusunda sosyal medyada yer alan gerçeği yansıtmayan paylaşımlarla ilgili aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

7 Eylül 2024 tarihinde Fethiye Ölüdeniz’de bir işletmenin çalışanı A. N. ve M.A. ile taksici V.K. arasında park yeri anlaşmazlığından çıkan tartışmanın büyümesi ve iki tarafa mensup yaklaşık 50 kişinin de katılımıyla sokakta meydana gelen arbedeye Jandarma ekiplerimiz anında müdahale ederek olaya karışan 24 şahsı gözaltına almıştır. Olayda 7 şahıs hafif şekilde yaralanmış, tedavilerini müteakiben taburcu edilmiştir.

Olayın, sosyal medyada iddia edildiği gibi siyasi, etnik ve ideolojik bir bağlantısının bulunmadığı, park yeri anlaşmazlığı sonucunda yaşanan bir tartışmadan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir.

Ayrıca sosyal medya üzerinden olayı provoke ettiği tespit edilen şahıslar hakkında işlem başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Özdağ ne iddia etmişti?

Ümit Özdağ, X hesabı kapak görseli

Ümit Özdağ, X hesabı kapak görseli

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ 9 Eylül 2024 günü X hesabından yaptığı paylaşımda Fethiye'de yaşanan olaylar için bazı iddialarlda bulunmuştu. Özdağ, "Muğla Fethiye’de DEM/PKK çizgisindeki mafya halkı terörize ediyor. Bu mafya baskısı bir kaç aydan buyana devam ediyor" iddiasını dile getirmişti.

Özdağ şunları yazmıştı;

"Muğla Fethiye’de DEM/PKK çizgisindeki mafya halkı terörize ediyor. Bu mafya baskısı bir kaç aydan buyana devam ediyor. Güvenlik makamlarının zayıf tutumu mafyanın küstahlaşmasını sağladı. En son Fethiyeli taksicilerden haraç isteyince dün gece Fethiyeliler sokağa döküldü. Fethiye hala yatışmış değil. Fethiye’ye özel bir dikkat gerekiyor. Fethiye’deki sorun Ege ve Akdeniz’de bütün tatil merkezlerinde var. Kuşadası’nda, Bodrum’da, Marmaris’te ve diğer yerlerde… Bu konunun artık hassasiyetle ele alınmasının zamanı geldi, geçiyor. Terbiyeli bir şekilde çalışmak isteyen, yatırım yapmak isteyen gelir çalışır. 'Yok ben buraya çökmeye geldim' dersen Öcalan’ın İmralı’da nasıl diz çöktüğünü unutma derler… @zaferpartisi"

İşte Özdağ'ın o paylaşımı;

Information!

Publisher's note: Opinions, statements, comments and explanations in the form of written, audio and video in the news published on 48 News Agency and internet news sites broadcasting under the umbrella of the agency belong to their sources. We publish opinions, statements, comments and statements; It does not mean that we support, approve, agree or oppose it.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla hastaneleri

TAGS;

Muğla news

Muğla haberleri

Muğla Genel Haberleri