Muğla siyaset haberleri
HABER

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Muğla | Haber | News

MUĞLA SİYASET HABERLERİ

Dolgu değil doğru haber...

SEÇİM 2024 - SONUÇLAR İÇİN GÖRSELLERE TIKLAYIN

48 Haber Ajansı (GHA) - 06.07.2024 - CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı, CHP Genel Başkan yardımcısı Ensar Aytekin'in katılımıyla Muğla Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ev sahipliği yaparken, CHP Muğla milletvekili Gizem Özcan, CHP Muğla milletvekili Süreyya Öneş Derici, CHP Muğla milletvekili Cumhur Uzun'un yanısıra, önceki dönem milletvekilleri, ilçe yöneticileri, CHP'li belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarınının temsilcileri katıldı.

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı 2

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

VİDEO

Balcı'dan örgütüne teşekkür

CHP Muğla İl Başkanı olarak toplantıya ev sahipliği yapan Zekican Balcı kanuşmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde elde ettikleri başarılara vurgu yaparak başladı. Balcı, "31 Mart Yerel Seçimlerinde, 47 yıl sonra CHP'nin birinci parti olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm partililere ve Muğla halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Balcı, CHP Muğla Örgütü’nün 13 ilçenin 11’ini ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni büyük oy farklarıyla kazandığını vurguladı. CHP Muğla İl Başkanı Balcı, Muğla’da tüm ilçelere parti aracı temin edileceğini ve özellikle kadınlar ile gençlerin çalışmalarını daha iyi koşullarda sürdürmeleri için çalışmaları yapacaklarının haberini verdi.

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı 3

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Özel'den mesaj

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yılı Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı'na yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirten bir mesaj gönderdi. Genel Başkan Özel’in mesajı şöytle;

Yoğun programım nedeniyle aranızda bulunamadığım için üzgünüm. Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı, kurucumuz ve ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu çağdaş uygarlık seviyesinin de üstüne çıkma hedefi doğrultusunda, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan tüm örgütümüzü içtenlikle selamlıyorum. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberlik içinde, yılmadan yorulmadan, var gücümüzle çalıştık. 22 yıllık AK Parti iktidarının halkın taleplerine kulak tıkayan siyaset anlayışına karşı, halkla birlikte yurttaşlarımızın sorunlarına eğilerek yürüttüğümüz kampanya sürecini, toplumumuzun tüm kesimlerinde aldığımız oylarla partimizi birinci parti yaptık. İnanıyorum ki, 100 yıldır demokrasi ve sosyal adalet için mücadele eden partimizin tüm emekçileriyle birlikte yerel seçimlerde elde ettiğiniz bu başarıyı daha ileriye taşıyarak Cumhuriyet Halk Partisi'ni önümüzdeki seçimlerde iktidar yapacak, ülkemizde eşitliği ve sosyal adaleti sağlayacağız.

Halka rağmen değil, her adımını halkla birlikte atan, dinamik, yenilikçi, katılımcı bir politika anlayışıyla ülkemizde yeniden demokrasiyi inşa edeceğiz. Ülkemizin kaderini değiştiren, nice devrime imza atmış bir siyasi irade olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütü olarak bulunduğumuz ekonomik krizi ve halkımızın karşı karşıya bırakıldığı sorunları çözecek, özgür, demokratik ve güçlü bir Türkiye'yi halkımızla kucaklaştıracak, devrimci politikaların geçmişte olduğu gibi bugünün de öncüsü olmamız gerektiğinin bilinciyle toplumsal birlikteliği en üst düzeye çıkaracak yeni bir siyaset anlayışını ortaya koyacağız.

Sizlerin çabalarıyla, ülkemizde uluslararası standartlara uygun, özgürlükçü demokrasiyi, huzuru, barışı ve adaleti hâkim kılacağız. Bu inançla şahsınızda toplantıya katılan Muğla İl Örgütü'müze selam ve saygılarımı sunuyorum.

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı 4

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı

Karasu'dan zafer çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu da, CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda partililere seslenerek, "Değişim dedik ve bunu ilk yerel seçimde başardık. Ama yetmez. Toplum bize bir kredi açtı. Belediye başkanlarımıza, partimize, örgütümüze bir kredi açtı. Şimdi bu krediyi doğru kullanırsak, vatandaşımıza ötekileştirmeden, vatandaşımızın hizmetkarı olarak kullanırsak, ilk genel seçimlerde de iktidar oluruz. Bunu hep beraber başaracağız" şeklinde konuştu.

Aras, "hizmette ayrım yok"

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Belediyenin görevi sadece yol, temizlik ve park yapmak değildir. Tüm ilçe belediyelerimizle birlikte vatandaşlarımızın yanında olmalıyız. Biz ilçe belediye başkanlarımızla bu anlayışla çalışacağız” dedi.

Derici, "Atatürk Milliyetçiliği"

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda kürsüye gelen CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Atatürk Milleyetciliği'nin önemine vurgu yaparak, "Atatürk Milliyetçiliği’nin topluma çok iyi anlatılması gerektiğine inanıyorum. Güçlü bir partiye sahibiz ve bunu başarabiliriz" dedi.

Sayar, "Demokrasi yerelden başlayacak"

2024 Genel seçimlerde önemli bir başarı elde etiklerini söyleyen CHP Muğla Milletvekili Gizem Sayar Özcan, "Demokrasi yerelden başlayacak. Sosyal hukuk devleti yolunda devam edecek. Cumhuriyet Halk Partisi varsa özgürlük var" dedi.

Uzun, "iktidara en yakın parti"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yapılacak genel seçimlerde iktidar olabilecek tek parti olduğunu iddia eden CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, seçimlerde büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Uzun, “Bu başarı genel başkanımızın bakış açısı ve çalışkanlığına bağlıdır. Şu anda CHP iktidara en yakın partidir. Parti rozetini yakasına takan partililerimizle hiçbir hata yapmadan seçim sürecine girmemiz gerekiyor” dedi.


Muğla Aile Hekimleri
TAG

CHP Muğla İl Danışma Kurulu Toplantısı 2024

CHP Muğla

Muğla politika haberleri