MUĞLA TEMSİLCİLERİ HABERLERİ

GENEL SPOR HABERLERİ

Spor Haberleri 1
HABER

Muğla Atatürk Stadyumu'nda son durum ne?

SPOR HABERLERİ

Dolgu değil, doğru haber


Yalçın Çakır Youtube

48 Haber Ajansı - (48HA) - 19 Eylül 2024 - Muğla Atatürk Stadyumu'nda son durum ne?

Güçlendirme çalışmaları süren Muğla Atatürk Stadyumu'nda son durum ne? Siyasiler, yerel yöneticiler ne dedi? Kulüpten açıklama geldi...

Muğla Atatürk Stadyumu'nda depreme dayanıklılık testi sonucunda yıkım kararı verilen betonarme açık tribünün yenilenmesi için yıkım çalışmaları Temmuz ayı ilk haftasında başlamıştı. Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç o tarihte yaptığı açıklamada, "Bu durum Muğlaspor’un yöneteceği bir durum değil, bu durum özellikle siyasilerin yönetmesi gereken Muğla şehrindeki herkesin sorumluluk alması gereken ve bunun için uğraş vermesi gereken bir konu. İnşallah bu konuyla ilgili kısa sürede bir sonuca varırız" demişti.

uğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç

Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç, arşiv - Görsel: Berkay Göcekli - Muğlaspor Kulübü

Takım kazanıyor taraftar yanında

TFF 3. Lig'de mücadele eden Muğlaspor sponsorsuz, zor koşullarda üstelik her iç saha maçı için büyük maliyetlerle Denizli'ye ve deplasman maçlarına gitti. Ve tüm maçlarını kazandı. Muğlaspor taraftarları ve taraftar grupları da takımı yalnız bırakmayıp her hafta hem Denizli hem de diğer deplasman sahalarına giderek desteklerini sürdürdüler. Ve sürdüreceklerini de duyurdular.

Muğlaspor taraftarları, Eylül 2024

Muğlaspor taraftarları, Eylül 2024 - arşiv - Görsel: Berkay Göcekli - Muğlaspor Kulübü

Buralara nasıl gelindi?

Peki ama ne oldu? Muğla Atatürk Stadyumu'nda durum buralara nasıl geldi? Öncelikle Muğla Atatürk Stadyumu'nda depreme dayanıklılık testi yapıldı ve betonarme açık tribünün yenilenmesi kararı alınıp ykıma başlandı. Bir yandan da yeniden proje çizdirilip işin yapım ihalesi süreci başlatıldı. Ve 2024 yılı Temmuz ayı ilk haftasında ilk kazma da vurulup stad tüm faaliyetlere kapatıldı.

Bakanla görüştüler

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete ve AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, 2024 yılı Temmuz ayında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile görüştü. Görüşmede; Muğla Atatürk Stadı ile Seydikemer ve Fethiye Stadları’nın modernizasyonu konusu da ele alındı. İki milletvekili o tarihte yaptıkları çaıklamada, "Muğla’mızı 6 bin seyirci kapasitesi, zemini ve tartan pisti ile günümüz şartlarına uygun modern bir stadyuma kavuşturuyoruz. Muğla Atatürk Stadyumu yaşayan bir şehir stadı haline gelecek. Muğlaspor’u Süper Lig’e taşıyacak kadar yüksek standartlar kapasitesinde olacaktır" demişlerdi.

Muğla Atatürk Stadyumu tribün projesi

Muğla Atatürk Stadyumu tribün projesi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Otgöz'den açıklama

AK Parti Muğla milletvekili Yakup Otgöz, 27 Ağustos 2024 tarihinde yaptığı açıkalada, "Yeni Atatrük Stadı Muğlamıza hayırlı olsun. 6 bin seyirci kapasiteli, TFF Süper Lig standartlarını karşılayan donanımıyla Stadımızın projesi bitti, ihale sürecindeyiz. Söz verdiğimiz gibi, Muğla'mıza spor yatırımlarımız devam ediyor. Sporun ve sporcumuzun yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Atatürk Stadyumu açıklaması

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, Muğla Atatürk Stadyumu açıklaması

Mete'den açıklama

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Atatürk Stadyumu, Eylül 2024

AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Atatürk Stadyumu, Eylül 2024

AK Parti Muğla milletvekili Kadem Mete 9 Eylül 2024 tarihinde Muğla Atatürk Stadyumu'na giderek incelemelerde bulunup bunu sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. İşte o paylaşım;

Özcan'dan açıklama

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla Atatürk Stadyumu önü basın açıklaması, Ağustos 2024

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, Muğla Atatürk Stadyumu önü basın açıklaması, Ağustos 2024

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, 7 Ağustos 2024 tarihinde stadın önünde bir basın açıklaması yaptı. Özcan, "Muğlaspor'un daha önce maçlarını oynadığı Muğla Atatürk Stadyumu hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı çıkmıştı. Şu an stadı yıkmadan geçici bir çelik tribün yapılmasıyla sorun çözülmeye çalışılıyor. Sonuçta bugün liglerin başlamasına sayılı günler kala, Muğlasporun 3. Lig maçlarını oynayabileceği Muğla'da bir stadı yok. Maçlarımızı bizi ev sahibi olarak kabul eden Denizlispor taraftarı ile Denizlispor'un sahasında oynayacağız. Bu da kulübümüze mali bir külfet getirecek, taraftarlarımız Denizli'ye gitmekte zorlanacak. Ayrıca kulübümüz stadı olmadığı için stattaki reklam gelirlerinden mahrum olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na buradan sesleniyorum, Türkiye'nin profesyonel liglerde takımı bile bulunmayan illerinde modern statlar yapılırken Muğla’ya neden böyle bir stat yapılmıyor? Bakanlığı göreve çağırıyoruz. Muğla'daki bütün futbol severler Muğla'ya yakışır bir stat istiyor. Her konunun takipçisi olduğu gibi de bu konunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz" diyerek Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı göreve çağırmıştı.

Kulüpten açıklama

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ziyaret

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ziyaret, Eylül 2024

Muğlaspor Kulübü'nden bugün (19.09.2024) yapılan açıklamada, Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve yönetim kurulu üyelerinin son gelişmelere dair görüşleri paylaşıldı.

Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve yönetim kurulu üyelerinin, il dışında bulunan AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete ile telefon görüşmesi yapmak suretiyle, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ile Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş’ı ise makamlarında ziyaret ederek görüşme gerçekleştirdikleri duyuruldu.

Stadyum çalışmaları hakkında görüşmelerde bulunan Muğlaspor Kulüp Başkanı Menaf Kıyanç ve kulüp yönetiminin bu görüşmelerde, Muğla’ya modern bir stadyum kazandırılması için özveriyle çalışan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Miletvekilleri, Belediye Başkanları ve kamu kurumlarına teşekkürlerini ilettikleri açıklandı.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş ziyaret, Eylül 2024

Ziyaret sonrasında kulübün resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Muğla Atatürk Stadyumu’nun yenilenmesine ilişkin tüm projeler tamamlanmış olup bakanlık ve Menteşe Belediyesi’ne teslim edilmiştir. Stadyum parseline ilişkin imar uygulama işlemleri(yol terk işlemi) Kadastro Müdürlüğünce sürdürülmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Menteşe Belediyesi’nde ruhsat ve tüm idari sürecin takibi büyük bir titizlik ve özveriyle sürdürülmektedir. Bu süreçte stadyum yapımı için tüm kurumlarımız ve belediyemiz, mevzuatlar çerçevesinde üzerine düşen tüm katkıyı sağlamaktadır."

Yalçın Çakır Youtube kanalı

PUAN TABLOLARI & MAÇ SONUÇLARI

TFF Süper Lig, Misli.Com 2. Lig, Misli.Com 3. Lig, BAL, SAL maç sonuçları, Fikstür ve Puan Tabloları için burayı tıklayın

TAGS;

Spor haberleri

Sport News